Razvojna Gimnastika

Razvojna Gimnastika

  • Broj Učesnika:6 do 8 beba
  • Trajanje:1h nedeljno
  • Cena:3500 din
Rezerviši

Razvojna Gimnastika

“Razvojnu gimnastiku bih definitivno preporučio svim novopečenim roditeljima. U vremenu kada svi, a naročito deca provodimo previše vremena ispred ekrana i u sedećem položaju sa ovim aktivnostima nikad nije rano početi. Zdrava navika od najmanjih nogu”

ZAŠTO DA VEŽBAMO SA BEBOM?

Prva godina života je period najintenzivnijeg rasta i razvoja deteta. Dokazano je da vežbanje doprinosi razvoju inteligencije kod beba, pospešuje san, utiče pozitivno na imunitet i probavu. S obzirom da su prve tri godine najznačajnije u razvoju deteta, naši programi su usmereni upravo na taj period, kako bismo im stimulisali da ostvare svoj pun potencijal. U današnje vreme sve se više suočavamo sa smetnjama u razvoju. Jedno je kada postoji poremećaj u razvoju, a nešto sasvim drugo je kašnjenje u razvoju kod nedovoljno stimulisane dece. Neko će reći ” a kako smo mi”. Mi smo lako. Mi smo bili deca u drugo vreme, bez ekrana, telefona, tableta. Naše aktivnosti su bile potpuno drugačije od najranijeg uzrasta i sve naše igre imale su pozitivan uticaj na razvoj. Danas je teže u smislu što moramo da se odupremo svakodnevici, istrajemo u tome da dete ne zanimamo telefonima, moramo mnogo više da se potrudimo. Zato je naša misija u Mamarijumu da uradimo što možemo da se od najranijeg uzrasta dete pravilno stimuliše.

KOME JE NAMENJENA RAZVOJNA GIMNASTIKA?

Atmosfera na treninzima je veoma prijatna i vidno prija bebama, a i roditelji nisu uskraćeni ni za šta, naprotiv, druženja i razmena iskustava nikad dosta. Pogotovo za nas koji smo tek počeli da ih skupljamo” Obrad, Lenkin tata

Program je namenjen za sve vas koje ste se nedavno porodile, za vas koje želite da naučite više o ranom razvoju bebe, značaju baby handling-a, okretanju bebe na stomak, puzanju. Puzanje bebe je jedna od najvažnijih faza u razvoju bebe tokom prve godine života, a osim za razvoj mišića, ova faza u razvoju je važna i za kasniju inteligenciju dece. Od silne želje da pomognu detetu da se što pre razvije, neki roditelji nehotice preskoče ovu, inače kratku, ali izuzetno značajnu fazu za razvoj mozga deteta.

U udobnom prostoru Mamarijuma, na najkvalitetniji način ćete se družiti sa svojom bebom i drugim mamama, koje su istoj životnoj fazi, a usvajanjem potrebnih veština, učestvovaćete aktivno i radovaćete se vidljivom razvoju i napretku svoje bebe.

ŠTA ĆETE NAUČITI NA RAZVOJNOJ GIMNASTICI?

-Baby handling- Obuka roditelja pravilnom “rukovanjem” bebe (način podizanja, spuštanja, nošenja, hranjenja, kupanja)
-Relaksaciona masaža beba sa elementima terapeutske masaže
-Obuka roditelja i njihov praktičan rad sa svojim detetom na stimulativnim igrama (aktivnostima) radi ovladavanja motoričkih veština u skladu sa uzrastom.
-Kako da roditelj uoči odstupanja od normalnog razvoja i šta da radi u toj situaciji.

KAD MOŽEMO DA POČNEMO DA VEŽBAMO?

Bebe od 2.meseca mogu da nam se pridruže

“Da li znači za porodicu-ne znam, ali znam da mami prija da ide negde s malim, a i njemu da se malo izmori. Meni lično se dopada gimnastika

KOJA JE CENA PROGRAMA?

Uz asistenciju fizioterapeta, vežbe se održavaju jednom nedeljno, a osim jednonedeljnog termina, naš klub možete posetiti kad god poželite, jer su Vam rekviziti za vežbanje dostupni svakog radnog dana od 10 do 18 časova. U cenu od 3500 dinara mesečno uračunato je i neograničeno piće tokom mesec dana.
Za one najmlađe (od rođenja do 3 meseca) program nastavljamo da održavamo online (cena 3000 dinara).

ZAŠTO DA VEŽBATE U MAMARIJUMU?

Razvojna gimnastika kod nas postoji skoro pet godina, preko 300 beba je načinilo svoje prve korake na Razvojnoj gimnastici, na šta smo posebno ponosni. Naša Zoka koja vodi program ima višegodišnje iskustvo u radu sa bebama na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, a pored toga se i dodatno usavršavala. Ono što naučite kod nas biće primenjivo i kod kuće, dobićete nove ideje kako aktivno da učestvujete u razvoju Vašeg deteta.
Iskoristite ovaj dragoceni period u razvoju deteta na najbolji način.
Ostavite svoje podatke i kontaktiraćemo Vas što pre.

Pogledajte naš program koji je nastavak na Razvojnu gimnastiku

Pozovite nas za više informacija
064 2775031