ZDRAV START

Zdrav start- podrška ranom razvoju dece
Zdrav start, skup namenjen roditeljima beba i male dece, kao i budućim roditeljima i trudnicama, održaće se po prvi put u Novom Sadu, 12.oktobra u hotelu Šeraton, u organizaciji novosadskog udruženja Mamarijum.
Rano detinjstvo je period izuzetnog i intenzivnog fizičkog, psihičkog, emotivnog i socijalnog razvoja deteta. Porodica je ključna u razvijanju potencijala deteta, kao i pružanju podsticajne sredine, koja će sa puno ljubavi da prepozna moguće prepreke, pomogne detetu da iste prebrodi a interesovanja i talente da razvije.
Cilj Zdravog starta je da sadašnjim i budućim roditeljima približi i pojasni značaj stimulacije ranog razvoja. Kroz radionice i predavanja pedijatara, psihologa, vaspitača, dečijeg fizioterapeuta, patronažne sestre, biće prikazano na koji način roditelji kroz svakodnevne aktivnosti, negu i zdrav životni stil mogu da podrže svoje dete i pruže mu optimalne uslove za
rast i razvoj.
Udruženje Mamarijum postoji četiri godine. Osnovano je od strane zdravstvenih radnika i od samog početka je posvećeno edukaciji budućih roditelja u skladu sa najnovijim saznanjimamedicine i psihologije. Pored edukativnih programa, postoji i Mamarijum Klub koji je osmišljen kao mesto sastajanja i druženja mama sa bebama i malom decom, u prostoru specijalnoprilagođenom upravo njihovim potrebama.
Ulaz na skup je besplatan, zbog ograničenog broja mesta obavezna je prijava na mamarijum@gmail.com
Skup Zdrav start je podržan od strane Gradske uprave za zdravstvo,Grada Novog Sada. Prijatelji skupa su kompanije Oktal Pharma, Ave pharmaceuticals, Innventa, Livsane, Bayer

Bepanthen mast – #mamarijumpreporučuje

Bepanthen® Baby mast je blaga mast sa pantenolom za negu kože u pelenskom području.Razvijena je posebno radi zaštite osetljive kože bebe od uzroka crvenila u pelenskom području .. Bepanthen® Baby mast je toliko blaga da se može koristiti prilikom svake promene pelena radi nege najosetljivije kože, uključujući i kožu prevremeno rođenih beba. Ona ne sadrži parfeme, sredstva za bojenje ili konzervanse.
Bepanthen® Baby mast za negu kože odojčadi u potpunosti zadovoljava 9 standarda idealnog proizvoda za negu kože odojčadi u pelenskoj regiji.1
Bepanthen® Baby mast neguje i bradavice kod dojilja.
Bepanthen® Baby mast od sada ima novu laminatnu tubu sa poklopcem na preklop za lakše nanošenje. U prodaji pakovanje od 30g i 100g.