WELEDA PRELIVA NOVEMBAR ENERGIJOM SUNCA I PRETVARA GA U „DETEMBAR“

WELEDA PRELIVA NOVEMBAR ENERGIJOM SUNCA I PRETVARA GA U „DETEMBAR“

U Znate li u kom smo sada mesecu?

Mesecu „detembru“. Već je pet godina od kada je Weleda u Srbiji ovaj mesec prekrstila, lišila ga dosadnog, hladnog i maglovitog „novembar“ i podarila mu toplinu i nežnost, posvetivši ga najmlađima.

Tokom celog meseca, Weleda nam pomaže da oživimo, i u drugima podstaknemo empatiju, pozivajući nas da pomognemo beogradskom „Svratištu“, dnevnom boravku za „decu ulice“, dok sama ovoj ustanovi donira deo novca od prodaje svojih najpopularnijih preparata za negu beba i dece.

Novembar će, zato, sav biti u znaku nevena, nimalo tmuran, obasjan ovim cvetom punim sunca koji je podario svoje najbolje sastojke za negu za one koje najviše volimo.

Unesite sunce u siv, jesenji dan

Neven okreće svoje lice suncu, upija njegovu energiju i pretvara je u moćne flavonoide, karotenoide, sastojke koji će se boriti protiv upala, umirivati i zaceljivati kožu. Weleda je neven odabrala kao ključnu biljku svoje nege za bebe, a u amabalažu obojila u narandžastu, toplu boju radosti i leta.

Nega za bebe je dar prirode, nežna nega puna snage za one za koje uvek tražimo samo najbolje. Jer, beba nakon rođenja preko kože doživljava svet oko sebe, dodiri i zagrljaji bliskih osoba i toplota joj donose umirenje i sigurnost. Ta koža, tako prijemčiva za senzacije iz spoljne sredine, upija sastojke nege mnogo brže nego koža odraslih. Bebina je koža pet puta tanja i mnogo osetljivija od kože odraslih. Želimo da takva koža jedini dodir ima sa čistim, organskim sastojcima iz prirode. Podjednako je važno da ti sastojci budu kreirani uz veliko isksutvo, mnogo znanja i u saradnji sa pedijatrima i babicama.

Weleda ima iskustvo dugo 100 godina u biodinamičkom gajenju biljaka, delovanju prirodnih sastojaka na kožu i formulama koje donose rezultate.

Pratite detembarske priče…

Zašto je baš novembar postao „detembar“? Zato što su u ovom mesecu u međunarodnim kalendarima dani posvećeni deci: 20 novembar je još od 1954. Međunarodni dan deteta, a 17. novembar od 2011. Svetski dan prevremeno rođenih beba. 

Mesec pred nama obilovaće edukativnim pričama, savetima za negu beba i dece, poklonima i popustima. Neka vam bude i motivacija da prepoznate blagotvorno delovanje prirode na našu kožu i psihu.   

Pratite detembarske aktivnosti na @WeledaSrbija, #Detembar #WeledaDeci