NEKA SNAGA SUNCA IZ LATICA NEVENA ZAŠTITE BEBINO LICE OD HLADNOĆE

Kada stegnu mrazevi, hladnoća nam, poput iglica, bocka lice, izvlači iz kože vlagu, čini je ranjivom.

Šta mislite kako je tek bebama, čija je koža nekoliko puta tanja od naše, nije još stigla da razvije svoju prirodnu odbranu, da izgradi zaštitini film, da usavrši mehanizme za regulisanje toplote…

Pa, kako onda da izvedete bebu na zimu, a da je ne umotate u silne šalove i marame, kako biste joj zaštitili lice? Da li treba bebu da lišite zdravih zimskih šetnji?

Ne baš. Postoje načini da se lice zaštiti kremom, ali ne bilo kojom kremom. Krema kojom ćete štititi lice od vetra i mraza ne sme da sadrži vodu, koja bi se na koži mogla zamrznuti i napraviti dodatna oštećenja.

Zaštita od hladnoće treba da sadrži ulja i voskove koji će, ne samo napraviti barijeru između nežnih obraščića i mraza, nego i negovati kožu, pružati joj podršku u borbi protiv  izazova isušivanja i upala.

Baš na to su mislili u brendu Weleda kada su u kolekciju za bebe sa nevenom dodali Zaštitni balzam  Organsko ulje badema i pčelinji vosak su tu da umire, nahrane kožu, spreče te iglice hladnoće da dopru do nje. Weleda zaštitni balzam ne sadrži vodu, ali zato sadrži ekstrakt organskog, s ljubavlju i pažnjom gajenog, ubranog i obrađenog nevena, koji će svu snagu prikupljenu iz zemlje i sunca, staviti na raspolaganje majušnom licu koje posmatra svoj prvi sneg.

A vi ćete u ovoj medno zlatnoj teksturi naći dobrog saveznika za ispucale usne, isušene delove kože… poželećete da ovo malo blago podelite sa svojom bebom.

A onda, da zajedno uživate u zimi koja, uz ovakvo fino ušuškavanje, više nije lav.