Dečija psihodrama (pauza zbog COVIDA 19)

Dečija psihodrama (pauza zbog COVIDA 19)

  • Broj Učesnika:/
  • Trajanje:/
  • Cena:/
Rezerviši

Dečija psihodrama (pauza zbog COVIDA 19)

Šta je to dečija psihodrama?

To je vid grupne terapijske metode gde se deca približno istog uzrasta, uz dva edukovana voditelja dečije psihodrame igraju i na taj način ulaze u jedan drugačiji svet gde je sve moguće. Kroz ovu igru deca izražavaju vlastite teškoće i isprobavajući različite uloge spontano
nalaze rešenja za svoje aktuelne potrebe.

Kome je namenjena dečija psihodrama?

Ovaj vid terapije pomaže deci koja teško sklapaju kontakte sa odraslima i drugom decom, koja imaju različite strahove i poteškoće prilikom prilagođavanja na vršnjačku grupu, koja imaju poremećaje ponašanja, hiperaktivnost, agresivnost, anksioznost i druge poremećaje učenja i ponašanja. Deca kroz ovaj vid terapije gde je dominantna igra kao osnovna dečija potreba, jačaju samopoštovanje, razvijaju socijalne veštine i pospešuju svoj rast i razvoj.
Kako izgledaju susreti?

Svaki susret počinje prijemom dece, nakon čega sledi uvodna faza kada se deca preko osmišljenih aktivnosti prilagođavaju radu u grupi. Razgovori sa voditeljima psihodrame, igra sa ginjol lutkama, pravljenje i bojenje maski, stvaranje priča, igre sa različitim muzičkim instrumentima neki su od načina kako se animiraju sadržaji koji su za decu svesno neprihvatljivi i verbalno nepojmljivi, ali se kroz igru mogu prikazati, a kostimiranjem odigrati. Ono što je važno je da deca sama biraju i prihvataju uloge, čak i voditeljima dodeljuju uloge.
Susreti su jednom nedeljno po 60 minuta.

Pozovite nas za više informacija
064 2775031